Přidat odpověď
"komunisti vedeli, preco nas nepustali obzriet si ""zahnivajuci kapitalizmus"" na vlastne oci. "
to Vám mohu ilustrovat na vlastním příběhu, nevím už přesně, který to bylo rok, nějak si myslím, že 1980, já jsem prostě jít k volbám zapomněl Skutečně zapomněl. Třetáí den potí jsem byl pozván a ÚKPP OÚNZ k vysvětlení. Kádrovákovi jsem po pravdě sděli,l, že jsem zapomněl, na což on reagoval slvy ať si nedělám z něj a z celého OÚNZ legraci, že dobře ví, jaké mám názory a kontakty v zahraničí. Já na to, že si skutečně nemám co a proč vymýšlet, mým kontaktem je babička, které o nějakých volbách v ČSSR nemá nejmenšího tušení a krom toho jsem se s ní deset let neviděl, protože mi republika odebrala pas a nepovolila cestu, protože stanovila pravidlo, že babička není můj příbuzný. Poté došlo ještě k opakování podobných slov a nakonec soudružka pravila, že mohu být rád, ýže svou práci vykonávám dobře a tak přivřou obě oči a uznají moui trapnou výmluvu jako důsledek únavy po ústavní pohotovostní službě. Chtěl jsem říci, že nijak unaven jsem nebyl, ale pak jsem si řčkl marné a nechal jsem to tak.
Tož tak vypadala ta dobrovolnost, víte.
Předchozí