Přidat odpověď
Hani, právěže to nebylo jen to měření, ale fakt 30 min práce s tím dotyčným dítětem, kdy různými pomůckami zkoušela, co vidí, jak vidí, jak oko reaguje. Třeba ty 3D obrázky mě totálně dostaly. Bylo to jako hraní ve školce, zábavné a terapeutka si neustále něco zapisovala a pak mi z toho vyhotovila celou zprávu. Fakt super!!! Ve školkách na Opavsku právě měřili zdarma všem dětem oči, ale jen to změřili, dál s nimi nepracovali. Odtud jsem se to dozvěděla.
Zab, já jsem to před loňskými Vánocemi řešila na kontrole s protetikem, tvrdou aktovku okamžitě zakázal, ukazoval mi, nač si mám dát pozor, ale je to hlavně o návyku dítěte a nepřetěžování zad. Pak jsme mu byli ukázat Topgal a říkal, že naprosto OK.
Je to těžké vybrat. My jsme možná mohli volit trošku menší, vzhledem k Hynkově konstituci, ale on si ji vybral a je pravda, že váží stejně jako menší. Jen je prostě větší. Neustále mu ji dotahuji tak, aby pevně seděla na zádech, jak má. A je pravda, že tam má dost prostoru navíc, takže když si nese domů věci z družiny nebo tělocviku či ručník, tak to nacpe všechno do baťohu a nemusí nic tahat v ruce. Děti s pevnou aktovkou nebo menší taškou nosily ještě igelitku. Jinak jsem s ní spokojená a doufám, že mu dlouho vydrží.
Předchozí