Ona ta facka je někdy mnohem menší zlo, než psychické týrání, které se ale mnohem hůř prokazuje, takže se všichni raději zaměří na tu facku a na takového rodiče hlasitě ukážou prstem. Přitom třeba trest dlouhodobého nemluvení rodičů s dítětem apod. mnohdy napáchají mnohem víc škody.
Já nikdy týrané dítě nebyla. Vzpomínám si ale, že když jsem někdy něco provedla, rodiče si mě posadili proti sobě a začali mi domlouvat. Seznamovali mě s následky mého jednání, vedli řeči o tom, jak se chovat správně... Jak já tenkrát záviděla dětem, které doma dostanou pár facek a věc je vyřízená. Výchova domluvou mě drtila mnohem víc a přitom nešla o nějak dlouhé proslovy.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.