| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Monty,

ale ty nám přece léta vysvětluješ, že jsi něco extra, tak není divu, že nezapadneš ~;)

Názory typu "vaření je mužská práce, štrikování ženská" jsou kulturně dané. Naproti tomu tady jsou i biologické odlišnosti. Třeba že muži jsou průměrně vyšší a fyzicky silnější, ženy lépe zvládají multitasking... Tyhle obecné zákonitosti a jejich znalost - taktéž i znalost kulturních stereotypů - člověku pomáhají snadněji se zorientovat se světě, řešit některé situace. Když mi doma vypadne skoba ze zdi, zeptám se u sousedů chlapa, jestli by mi nepřišel vyvrtat novou díru.
Naproti tomu, držet se škatulek a nepodívat se blíž na konkrétního jedince nebo ho dokonce rvát násilím do škatulky, do které nesedí, je zásadní chyba - je to konec konců jen statistika a o konkrétních schopnostech konkrétního jedince neříká lautr nic, vyjadřuje se k "průměrům celků". Kdybych požádala souseda o vyvrtání díry a on mi řekl "já to neumím, u nás vrtá Maruš", byla bych blbec, kdybych nepožádala Maruš, protože mám vrtání v kastlíku "mužská práce".

Jo, jeden stereotyp, který už tady na rodině trochu unavuje mě - holčičky mají dobré známky, protože jsou to "tupé šprtky". Jo, mám relativně hodné holky s dobrými známkami. Tahle škatule na holčičky mi připadá poněkud znevažující.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.