| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Píšu jednorázově nějaký odborný text, kde musí být biblické citace - tj. odkazy pod čarou.

Biblí políbena jen velice teoreticky, potřebovala bych poradit, jak se zkracuje toto:

čtvrtá kniha Mojžíšova, kapitola 1, verš 2

Respektive jde mi o věc, kterou jsem v metodické příručce, kterou mám nenašla, protože je to spíš otázka znalosti bible jako takové.

Třeba Evangelium Matouše, kapitola 20, vím, že by se zkrátilo takto:

Mt 20, ....dále čísla veršů

1/ Ale mám problém právě s tím, že nevím, jestli se Mojžíšova kniha oficiálně zkracuje M nebo Moj nebo jak???

2/ druhý problém, který mám je, že zrovna tahle kniha má oddíly první, druhá, čtvrtá a nevím, jestli je zvykem třeba za to Moj psát ještě nějak tu čtyřku

/jak psát čísla kapitol a veršů, to v příručce mám, bohužel příručka je postavená na vzoru z Matoušova evangelia, které je bohužel jen jedno /knihy Mojžíšovy jsou 4/ a ještě nevím tu zkratku.

Nechci se blamovat jako tupý neznalec, ale nemám, kde to zjistit.

A vím, že je to špek jen pro lidi, co znají bibli, takže ty zkratky patrně znát budou.

Děkuji, jestli někdo pomůže. Není to komplikovaný dotaz, ale jen pro znalé.~x~~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.