| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj dámy,

jsem překvapená, v jakém duchu se diskuse o vývojové dysfázii odehrává. Připadá mi, že tady diagnozu Vývojová dysfázie velice zlehčujete a zaměňujete např. s dyslálií, což je "obyčejné" šišlání dětí ve věku okolo 3 let. Vývojová dysfázie je porucha, která nepostihuje pouze řeč, ale i jiné smyslové oblasti a celkové vnímaní, v neposlední řadě jde i o citovou nevyrovnanost většinou spojenou s lehkou mozkovou dysfunkcí. Takže v žádném případě nečekat, že všechno půjde samo a samo se do určitého věku spraví. Můj syn ve třech letech sice mluvil, ale tak, že jsem mu rozuměla pouze já. Vydali jsme se proto k odborníkům, přímo na foniatrické oddělení. Po vyšetření sluchu a spoustě dalších odborných vyšetření nám byla sdělena právě tato diagnoza - vývojová dysfázie a lehká mozková dysfunkce. Nyní je synovi 6 let, celou dobu pečlivě trénujeme, na logopedii docházíme každých 14 dní. Stále ještě nezvládá hlásky Ř, Ž, Š, Č, ale už je mu alespoň rozumět a domluví se i s cizími lidmi. Není to ovšem pouze o řeči, je přecitlivělý, nesoustředěný, stačí chvilku něco neprocvičovat a okamžitě zapomíná...Logopedek se nebojte, jsou to "hodné tety" a můj syn, který se doktorů také hystericky bojí, chodí do logopedické ordinace dokonce sám bez mého doprovodu. Přeju hodně úspěchů a trpělivosti Vám všem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.