Přidat odpověď
Ano, holčičky to umí, zalíbit se, cíleně se k někomu mít, přitulit se, když něco chce. Kluci jsou v tom daleko jednodušší. To je asi dané tím, že muž a žena se chovají přece jen jinak a to už od dětství.
Ve škole je zcela běžné, že holčičky jsou na tom lépe. Emancipovaná paní učitelka ale i méně emancipovaná mnohdy upřednostnuje dívky, protože jsou jí bližší. Kluci můžou schytat např. její averzi vůči můžům nebo to, jak se k ní zachoval nehezky manžel či jiný muž. Muži fungují jinak. Na kluky je tvrdší, holku ale rozmazluje. To může být doma, ale i v té škole. Prostě trošku v ní vidí ženu a holka to umí intuitivně využít. Na sš jsem zažil profesora, co klukům tykal a holkám vykal. Tohle dělal jen jeden nebo dva, bylo mi to krajně nepříjemné. Vykání jsem měl radši, ale tykání jsem snášel bez problémů. Ale kde holce ze třídy dotyčný vykal a mně či jinému klukovi tykal, tak to mi přišlo jaksi ponižující. Třídní zas měla k holkám blíž, i když nebyla žádná feministka. Možná proto, že byly rozumější a vyspělejší, nebo i jen proto, že k nim měla blíž jako žena.
Jen u pár kantorek jsem zažil, že měly docela rády kluky. Na zš i sš. Ale neodvážil bych se tvrdit, že hoky jakkoli znevýhodňovaly. Spíš byly fér.
Ještě u toho školství. Je prokázané, že kluci mají o něco vyšší IQ (statisticky, u jednotlivců jsou velké rozdíly). Jenže na školách mají lepší prospěch holky. Na vš si studentky stěžují, že někdy musí dát vyučujícímu za zkoušku... Kluk tuhle výhodu nemá, jemu zadarmo nikdo zápočet ani zkoušku nenapíše, musí se naučit. Fyzikářka nám říkala, že některá děvčata vystudovala, že měla hezké nohy. Ona krasavice nebyla, navíc předmětu rozuměla dobře, tak jsme jít to věřili.
Stejně jsem radši muž. Radši mít vyšší IQ a trošku horší známky. Radši jsem fyzicky silnější než mít nějaké přednosti ve společnosti.
Předchozí