| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

- " zlatí komunisti, za těch byla aspon prace, potraviny byly kvalitnější než dneska"

ale to já docela chápu, velké části lidí sačí jistota práce, střechy nad hlavou a stravy, nepotřebují sledovat myšlenky, nepotřebují větší volnost, než jim kounismus přiznal. a tak i heslo "lepší fronta na banány než na práci" vnímám jako obraz jisté bídy, která by ovšem nastala při pokračování totality. Celý pád sovětského bloku byl dán objektivně neúnosnou situací národních hospodářství zemí pod CCCP anakonec i naprost zoufalou situací v CCCP. Přispěl tomu i R.R., jehož projekt jvězdných válek CCCP zcela ekonomicky vyčerpal. Nic proti tomu, že to někdo neví.

A mezi námi, víte, ony ty potraviny skutečně obecně kvalitnější byly. Vše ovšem je relativní a tak i ta kvalita potravin. Přinedostatku se tolerovala překročení hyginických norem i v ČSSR. Nicméně na relativní cenu a dostupost základních potravin, nelze upřít, že v tomto ohledu jsme na tom hzle nebyli. A když se zváží dnešní kolikrát doslova běs, tak za to za komunuistů padaly tresty. Jenže porblém je i ten, že za komunuistů mohl být odpovědný soudruh natolik kovaný, že to skončilo stranickou důtkou, i když padesát účatníků svatební hostiny skončilo v nemocnici.

- " no a co ze byly umístěnky, ale aspon byla prace...."

umístěnky v sedmdesátých letech už nebyly, ale třeba v medicíně to bylo tak, že nebylo možné bez stranické podpory získat místo na klinice. Já jsem jako student čtyři roky fiškusoval na dětské kardiologii v Brně a protože docela úspěšně, dohodlo se vedení katedry vypsat pro mne místo. Soudružka ředitelka FDN ovšem byla jiného názoru a ten mi sdělila až v okolí mého rodnéh města nebylo k mánjí níc. A tak zbyla Karviná a mohu říci díky za ni, byla to dobrá medicínská i životní škola.

- "strašná ztráta paměti, "

je fysilogické zapomínat zlé věci a pamatovat si ty dobré

- " se tady drali o všechno , co se sem pokoutne dostalo "ze Západu", byt by to byla blba igelitka s obrázkem,0 nebo prázdna plechovka od Coly? "

anmo, ale toto kapitalistické pozlátko ve skutečnosti nebylo nezbytné a oni nyní mají problém právě s těmi nezbytnými věci. A mají pocit, že komunismus by jim zcela jistě i dnes poskytl dostatečnou dostupnost těch nezbytných věcí. Jenže v tom je právě ten háček, že by neposkytnul. Leda jako v KLDR - doporučení jíst kořínky .

- " budete pamatovat toho slovenského cyklistu Hutyru, co věnoval několik let a mnoho penez konstrukci horko vzdušného balonu "

takových bylo více, jeden upravil auto a projel pod závorami hraničními, balony byly víceré, triky s Čedokem, pak sportovci, umělci, vědci...toho by bylo na celou knihovnu
A mluvit o tom furt dokola ? Ale to by se zýhnusilo - jako malý kluk jsem pořáíd dokola posluchal o válce, a jak nebo co do huby a když jsem nedojedl, tak jsem si vyslechl m.j. i to, co by za to za války dali,a by mli takové sousto, které já nechávám, v kinech jen válečníé filmy... to se pak zprotví a spíše to vede k opačnému efgektu

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.