| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Holky, po mnohých mých pochybách a tím pádem protahování, neochotě uzavřít to rychle, se psycholožka rozhodla nakonec, že už nemá cenu to dále odkládat a shledala AS.
Dřív jsem o AS neměla moc představu, zmínky o AS jsem zaznamanela poprvé tady, od doby, kdy se o této dg začalo uvažovat v souvislosti s mým synem jsem samozřejmě začala více sledovat, a všímat si, že spoustě charakteristik této dg. odpovídá, ale v něčem mi ti nesedí, nevím v čem - samozřejmě připouštím možnost, že jen nechci tuti dg. přijmout a popírám.
To, co psycholožka napsala do zprávy - s ničím nemohu nesouhlasit, všechny ty dílčí projevy sedí, o mnohých jsem s ní nakonec pluvila já sama, že ano :))), jenomže když si to přečtu takto koncetrovaně sepsané na necelých dvou A4 papírech, tak to vyzní strašně, vychází z toho úplně jiný děcko, než syn nakonec je,i když tomu popisu nemmůžu nic vytknout - tak prostě on nakonec funguje daleko líp, než by se zdálo někomu, kdo by si toto přečetl - jen se to s ním musí umět, netlačit.

K založení téhle diskuse mi definitivní podnět dala předchozí diskuse o chlapěčkovi, který by nemohl být sám v nemocnici - pro mého syna by toto bylo taky zdrojem stresu, ale zvládl by to, určitě by hystericky neječel - zvládl by to třeba za předpokladu, že bych mu řekla, kdy přesně mu zavolám a kdy přesně přijdu na návštěvu a musela bych být punktlich. Pobyty beze mne zvládá a nejsou na něj stížnosti, byl i na táboře, s mladšími detmi, znal jednu vychovatelku a zvládnul to s tím, že se s dětmi moc nesblížil ale konflikty s nimi neměl.

Skola je úplně jiná kapitola, ale tam potíže měl, a má, ale taky ne se všemi a se vším, to je jiná věc.

Je to poněkud zmatené takže prosím, měla bych dvě otázky:

- Klinická psychiložka na mne je starší dáma, která působí zkušeně PAS je oblas její kompetence, ale přesto - má podle vašeho názoru smysl hledat druhý názor? Sama říkala, že to není případ, který je jasný "od dveří".

- Kam byste se obrátili, za předpokladu, že to smysl má? Na někoho z Appla? Na koho? Jsem ochotna si vyšetření zaplatit. Nebylo by to hned, škola nás v mězičase poslala i do PPP,takže syn toho má těd plné zuby, ale říkala jsem si, někdy na jaře třeba.

- nebyly jsme na neurologickém vyšetření. Už dříve, na začátku, jsme na něj dostali od pediatričky žádanku spolu se žídankou na klinickou psychologii, psycholožka tenkrát řekla, že tam zatím chodit nemáme, že nás tam když tak pošle , pokud nazná, že je to nutné, nenaznala. První závěř byl ADHD s podezřením na AS,později, po došetření, AS. Mám na tom vyšetření trvat nebo je to k ničemu?

Dík.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.