Přidat odpověď
Grainne já tomu nerozumím.
Jasně, takže primárně vlastní pocit, že něco není v pořádku, chápu. Takže teď sice víš, co je přesně v nepořádku, protože na to máš ten "papír", ale tvůj mateřský instnkt je kdesi jinde.
Tam jak já to chápu to nebyl "primárně vlastní pocit,že není něco v pořádku" tam je to fakt,že není něco v pořádku. Pokud se dítě delší dobu chová podobně a těch příznaků je tam víc a časem se zhoršují ,je prostě třeba zjistit co se děje.
To,že mi jeden lékař napíše papír neznamená,že bez výhrad akceptuji co je na něm napsáno. To bych doma měla dementního autistu, bez jakékoliv naděje na zlepšení.
"To je potíž všech matek "divných" dětí, s diagnózou i bez ní." Jsem matka "divného " dítěte a tento problém nemám, jen používám zdravý rozum a pokud mi něco nesedí ověřuji. Proto máme dgn. až od 3. psychologa,ověřenou na logopedii,foniatrii a neurologii a také právě proto můj syn chodí do normální školy - čte ,počítá,píše a má naději,že za pár let ten "papír", kterým teď mlátím všechny po hlavě budu moct vzít ,roztrhat a hodit do koše.
Také si myslím,že nejde o získání nějakého potvrzení,další vyšetřování a prověřování. Ale pokud bude stanovena dobrá dgn. lze se na jejím základě přizpůsobit potřebám dítěte. Nevím co se dělá jinak při AS,ale u nás s VD (syn nerozumí mluvenému slovu) jsem nastudovala - na základě dgn. jak na něj mluvit, co ho učit (nikdy předtím mě nenapadlo např. jak spolu může souviset hmat a řeč) ,jak s ním jednat, jak s ním pracovat.
Předchozí