| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Peču perníčky i na prodej a nejvíc se mi osvědčil tenhle postup: nejdřív si odvážím cca 250 g cukru moučka (nejlepší zkušenosti mám s cukrem z cukrovaru Vrbátky - modrobílý pytlík, naopak nejhorší je podle mě Korunní)a 3x proseji přes jemné sítko (to, co v sítku zbude, dávám stranou třeba na slazení čaje). Podle kvality cukru zbude po prosetí tak do 200 g cukru. Přesné množství na 1 bílek se podle mě nedá úplně určit, každý bílek je jinak velký. Dělám to tak, že do bílku postupně přidávám po lžicích cukr a míchám plastovou stěrkou, až je hmota dost hustá (odhadem tak 160-180 g, u velkých bílků to může být i víc). Pozor ale, zhoustne ještě při míchání. Míchám pak stěrkou nejmíň 20 minut, hmota by měla být dost hustá a pak teprve ji ředím citronovou šťávou (přes sítko!) - výsledná hmota by měla jenom velmi zvolna stékat ze stěrky dolů (spíš padat než stékat). Dám ji do misky, tu přikryju mokrou dobře vyždímanou utěrkou a dám ještě do mikrotenové tašky. V ledničce vydrží nejmíň 2 dny, postupně ale řídne, takže je lepší ji do té doby spotřebovat.
Tohle je poleva na kontury. Pokud bys chtěla složitější zdobení i s celými bílými ploškami, můžu ještě doplnit postup.
Mimochodem, na zdobení se mi výborně osvědčily malé igelitové sáčky se "suchým zipem" nahoře, takové ty zaklapávací. Co nejmenší, protože s velkým pytlíkem v ruce se špatně zdobí a bolí z toho ruka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.