Přidat odpověď
První dítko usínalo při kojení u prsa, druhé takto NIKDY neuslo :). Jak vtipné, těšila jsem se jak to bude lážo plážo pohodlný způsob kdy dítě za pět minut spí. Druhé pro změnu usne do 5 minut maximálně při hopsnání na míči (nebo v manduce, v kočáře) - prostě v pohybu. Zkusila bych jestli usne čelem k tobě při pohoupáí na míči, jestli ano naučit ho ať si sám vyleze, jen na mírné pohoupávání (to by při rizkovém těhu nemuselo vadit) a mít míč u postele a pak jen překlopit na zádíčka do postele - abys ho nikde nezvedala....a střídat když je třeba méně unavený (líp usne) nebo naopak hooodně utahaný z venku, lehnout si s ním do postele, tulit a počkat až usne. Nejlíp vzít si k tomu noťas nebo zapnout televizi. My doma nemám nejmenší problém s usínáním, nehrotíme, zalehnem do společné postele až když jsou děti utahané (někdy v 9 jindy v 11 večer), povídáme, čteme, pohádkujem z noťasu. Vše v klídku pohodě, děti umí usnout samy (starší si řekne, že chce spinkat, obleče se a jde si lehnout), nikdy jsme neměli kravály a řevy, ale u nás se to tak neřeší. Prostě usínají v rozmezí dvou hodin (starší mezi 9-11h večer, mladší mimino mezi 8-9hod.). Příjde mi, že se to u nás tak nějak moc řeší v čechách ....usínání na povel (já to nikdy neuměla, a usínala standartně dvě hodiny po uložení k spánku co si to od děcka pamatuju). Proto to děláme doma tak aby rodiče nepadli za vlast a aby děti byly v pohodě a neměly nucák, že 8 hodin a jde se spát, přestože se jim nechce spát. Večer je klid a pohodička, klidně nechám starší v deset večer řádit a skákat, ona se vyšťaví a pak padne za vlast až potřeba spánku příjde. Já si vezmu noťas a čtu něco nenáročného, teď už ani to ne. Nijak nás to neomezuje, je to přizpůsobitelné, takže děti usnou i v cizím, ví že se prostě spí až příjde večerní únava, kde nebo kdy to je je jedno. Takže nemusíme být v 8 večer doma a mít svou vlastní postýlku, protože jinde a jinak dítě neusne (ikdyž třeba jsou i děti, které musí mít tu svou jistotu postýlky).
Pokud zakladatelko počítáš s rizikovkou zkus chytře pár rad jak si pomoct a jak je prcek schopen usnout a jak ne, a radši začni dřív ať to jde pomaličku polehoučku než pak s brekem najednou.
Předchozí