Priznavam, ze jsem v posledni dobe malinko prejezena tech terminu, ktere se davaji beznym cinnostem. "Asistentka" ci dokonce "Office manager" - sekretarka (asistent je clovek, ktery v nejhorsim muze za vedouciho zaskocit, viz asistent v nemocnici, napr.), skladnik je "Logisticky manazer" (pan, co vi, kde jsou sroubky a kde zachodove misy, v pripadne velmi kvalitniho "logistickeho manazera" zna z hlavy i kod vyrobku), pani na uklid, popr. posluhovacka - "Hospodyne". Hospodyne, ci majordomus je z meho uhlu pohledu pan/pani, ktery vede dum tak, aby byl cisty, uklizeny, zasobeny, nezatekalo tam, vymenuje zarovky, drobnou udrzbu zahrady a domu atp. A toto dela i v pripade dlouhodobe nepritomnosti pana domu. Tedy samostatna cinnost, na kterou musi pouzivat i hlavu a urcite ridici schopnosti, protoze je tam i jiny personal.
Pani na uklid rikam pani na uklid, neb posluhovacka mi prijde malounko archaicky vyraz a mohl by se pani na uklid dotknout, ale napln prace je vlastne ta sama. Pani je v dome a uklizi, v pritomnosti majitele snad i poslouzi, tedy pomuze s detmi, nemohoucim stareckem a uvari. Tedy pokud je takova dohoda, ze? Ale zda se mi, ze se ze vseho dneska dela velka veda a je mi proti srsti delat z pani na uklid "Manazera domacnosti s opravnenim pouzivat chemikalie a elektricke pristroje".
Dnes se pise, ze i matky na MD s vice detmi jsou manazerky. Ja to znam, taky jsem delala "managing sve domacnosti" a vodila jsem deti do skolky a chodila do mlikarny ... Sorry, ale to neni management