"třeba toho primáře, který byl chytrý a dobrý doktor a členství v KSČ mu pomohlo k tomu primariátu "
tady je trochu problém v tom, že post primáře byl obsazován konkursem a tak ten uchazeš straník si vyrobil "kladné body" opro¨ti nestraníkovi, který byl možná stejně schopný odbroně i organisačně. Trochu jinak to bylo s II. atečstací. Tu chtěl mít doktor ze své vůle, chtěl prostě dosáhnout nějakého stuopně vzdělání postgraduýlního. A třeba v 70. letech do přípravy k atestaci II. st. nebyl nestraník v naprosté většině zařazen. Tam bych ten stimul ke vstupu do strany viděl jako politicky nevinný. Na druhé straně, v tom konkursu nemuselo v 80- letch hrát šlenství ve straně rozhodující roli. Já jsem v r. 1984 šel do konkursu spolu s dalšími pěti jako jediný nestraník a přesto jsem ho vyhrál.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.