Přidat odpověď
Kubera a spol se opět předvedl.
"Senátor z ODS Jaroslav Kubera přednesl svůj názor, že jako první by Česká republika měla „omezit výrobu dětí za účelem zisku" a chovat se k Romům jako k ostatním občanům ČR."
Doubrava dodal:
"Že nejsou pracovití, to je lež lží. Cikán je schopen vykopat třistametrový příkop, aby z něj vyndal kabel, který potom prodá ve sběrně, ale ještě před tím ho musí vypálit. Takže o tom to nebude. Ale je to o tom, že on není, a řekl to tady pan senátor Bublan, on není ochoten pracovat měsíc, aby na konci měsíce dostal nějaké peníze. Tomu nerozumí. On chce pracovat a peníze dostat ten samý den," nechal se slyšet Kubera a podpořil myšlenku, aby Romům byla vyplácena mzda hned po skončení pracovní doby."
"Bylo to tady zrovna tak řečeno, a pokud je pravda, že dokonce ani regulační poplatky, nebo jak se jim říká, v lékárnách jsou placeny za ně sociálkou, tak tvrdím, že i v tomto případě jsou zvýhodňováni právě oni a nikdo jim v lékařské péči nebrání."
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=796515
Otevřený rasismus ve sněmovně mě docela vyděsil, nepamatuji si tak tvrdé výroky ani z parlamentu. "Rada starších" která by se měl avyjadřovat korektněji a znát souvislosti problematiky etnik, místo toho dští ohen a síru, hází všechny Romy do jednoho pytle, jakoby se tyto věci netýkaly i majority. V médiích to zaznělo minimálně, tak to dávám sem. Jsem tím dost znechucena. Řekli do doslova, viděla jsem to na videu.
Předchozí