| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Grainne,

já mám vztahy v rodině i u přátel myslím hodně nadstandardní, sama jsem dostala mnohem víc než je v kraji zvykem a v současné době taky myslím dávám mnohem víc než je v kraji zvykem.

A přitom si nemyslím, že by kterákoli z potřebných kategorií (nemocní, důchodci atd.) byli vyžírkové, ale mám pocit, že jsme manipulováni právě do solidarity, aby pak bylo z čeho odklánět.

Protože právě v té rodině moc dobře vidíš, jestli třeba bratranec Tonda, kterého jsi u sebe nechala půl roku bydlet, protože přijel do tvého města za prací a neměl peněz nazbyt, nechodí obden chlastat do drahé restaurace, ale už pořádně nevíš a hlavně nemáš kontrolu nad tím, jestli pojišťovna, které celý život platíš tučné sumy, aby Tě nenechala na holičkách, pokud se něco stane Tobě nebo Tvým blízkým (a jsi naprosto srozuměná s tím, že když se nestane, tak je to Tvoje štěstí a ty prachy se použijou pro někoho jiného, kdo takové štěstí neměl) , si za ty prachy nepostaví několik rozlehlých paláců a až budeš potřebovat, tak na Tebe neudělá dlouhý nos?

Protože ta mince má i druhou stranu a ta potřeba se jistit - ať už v rodině nebo ve společnosti - plyne z pocitu (a můžeme diskutovat o tom, nakolik oprávněného), že když se Ty vydáš ze všeho ve prospěch celku, tak pak nebudeš mít sama nic a je pravděpodobné, že když Ty budeš potřebovat, tak se na Tebe celek vykašle.

To s těmi mladými muži a neschopností přijímat je myslím už dost odvážná spekulace, spíš myslím ,že jim nikdo nechtěl dávat, protože ty síly už potřebovali sami pro sebe a pro ty, kdo jim byli bližší.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.