určitě ano, pokud má intelekt v pořádku což asi má když píšeš že je šikovný-tím enchci nějak podkopávat šikovnost dětí s retardací, i oni jsou šikovní-tak rozhodně je hlavně pro něj přínos integrovat do běžné školy, protože děti s pas se nejvíce naučí odkoukáváním a zažitím situací a v tom mu zdravé děti dají mnohem víc než nácviky sociálních dovedností a komunikace-pokud vám bude takový kurz spcéčkem nebo aplou nabídnut klidně se přihlašte..je to super terapie nejen pro děti
...
Ještě mám pro tebe jednu dobrou zprávu, protože náš aspík má taky mladšího sourozence, sice jsou od sebe o šest let ale i tak mu to hodně dalo..vše co se učil nejmladší syn a i to co to dítě má dáno samo od sebe se jeho starší bratr učil taky...horší je to jejich společné soužití, protože sourozenci dětí s postižením jsou vždy trošku na druhé koleji...ale tohle určitě dcerce vynahradíš, budto ty nebo tatínek nebo prarodiče, já mám děti tři a oba chodíme do práce..zvládáme, sice s jazykem na vestě ale zvládáme...neboj, vím že toho je ted na tebe hodně, ale zvládnete to...
pokud chodíš na fb tak tam je skupinka Aspergerův syndrom...zažádej si o vstup, maminky ti poradí a podpoří..