nikdy jsem štolu nepekla, jako fakt ne a letos bych ráda, navíc máme s kamarádkou výměnný obchod na perníčky, které se u nás až tak nadšeně nejí a krom syna je nikdo nevyhledává, tak se mi nechce se hňoucat, jen je spolu ozdobíme. ,,co za to,, byla zmíněna i štola. sama ji chci upéct. čas na ni i docela mám. suroviny koupím. při hledání na netu jsem ovšem narazila na problém, že jsou - klasická, hodně máslová kynutá a druhá s tvarohem. u ní se uvádí, že je ihned konzumovatelná. a teď mi povězte kterou. ráda bych nějakou fakt vláčnou, s dlouhým odležením počítám. s kynutým těstem si tykám, v tom taky probkém není. skoro bych i řekla, že odležení vítám, před štadrým dnem bude tolik práce, že nebudu vědět čí jsem, takže bych naklusala do krámu a jako každý rok ji koupila, místo abych ji pekla. vydrží ta tvarohová třeba i 3-4 týdny v alobalu ve špajzce? nebo jí oproti origoš sestřičce to odležení nepomůže a ztvrdne? máte nějaký recept, osvědčené fígle?
druhá otázka je jasná - recept na máslové sušenky mám, ale ráda bych napekla do piksly nějaké další. donedávna jsem ovšem vedla jen receptyna zdravé sušenky, málo tuku a tak. jenže já chci sušenky sladké, dobré, křupavé okraje, dobré přídavky, hodně másla... házejte vyzkoušené recepty