Rozpis na 20 kousků Doba přípravy: 35 min bez doby tuhnutí
100 g hořké čokolády 100 g bílé čokolády 1 lžička mleté kávy příp. kávová zrna na ozdobu
Náplň: 50 ml smetany ke šlehání 1 lžíce medu 1 lžička mleté kávy 150 g mléčné čokolády 50 g nakrájeného másla
Postup: Náplň: Smetanu s medem a kávou přivedeme k varu. Odstavíme ji a rozpustíme v ní nasekanou čokoládu. Směs mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme změklé máslo a mícháme dokud nevznikne hladký krém.
Hořkou i bílou čokoládu (každou zvlášť) rozpustíme v horké vodní lázni. Do bílé vmícháme kávu. Do 1/2 papírových košíčků dáme lžičku kávové čokolády a do zbylých lžičku hořké čokolády. Po ztuhnutí na ni rozdělíme náplň a zakryjeme střídavě kávovou a hořkou čokoládou. Necháme ztuhnout.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.