Ahoj!
Jen hlásím, že dnešní poradna dopadla dobře. Mimi tam sebou krásně vrtělo. Doma jsem se dojetím úplně rozbrečela. Nějak tomu pořád nemůžu uvěřit. Všichni to už berou jako samozřejmé, v práci plánují můj odchod a já jsem pořád taková nějaká opatrná. Však to znáte
.
Je mi líto vás všech, kteří marodíte, kéž byste byli zdraví do Vánoc. Moc vám to přeju
U nás jsme všichni tak trošku nachlazení, děti pokašlávají a posmrkávají a já se je snažím neslyšet
. Mě taky pořád pobolívá v krku, asi se mi tam zas pomnožily bakterie, tak stříkám propolis, kloktám šalvěj a vrážím energii do posledních dvou dnů blázince v práci.
Daníku, kluci si vcelku vyhrají. Ale oni už jsou velcí a rozumní. Někdy mám taky chuť za sebou zavřít hlavní dveře, utéct a nechat je tam, ale většinou se domluvíme. Prostě taková klasika - jednou by se láskou snědli a podruhé by si "láskou" vyškrábali oči. A to si nekonkurují v hračkách, protože Hynek je stále zaměřený na policii, vojsko a rytíře a Dami stále jede v panenkách, vílách atp.
Třešničko, pokud má Davídek uvolněné pěsti, zvedá se do kobry, kutálí se, případně plazí, tak bych mu dala čas. Nejsme stroje!!! Někdo začne dřív, někdo později. Plazení je důležité pro posílení mezilopatkových svalů, pak by měl přejít na houpání na kolenou až do lezení a z lezení si sednout - ideálně přes bok. Myslím, že než vojtovka by vám vyhovoval spíš Bobath a nebo právě to plavání, kde musí chtě-nechtě zapojit všechny svaly.
Kamarádka má holčičku 6m/9 kg - vysloveně kulička - ale je krásně pohyblivá. Říkala, že co začali plavat, tak dělá neuvěřitelné pokroky. Začala se přetáčet, otáčet na bříšku kolem své osy, už se odstrkuje dozadu a jakoby občas se vzepře na kolínkách.
Jestli nemůžete plavat, zkus s ním cvičit na velkém míči, ať posiluje zádové svaly. Prostě jakákoliv motivace, nejlépe formou hry.
a já letím péct cukroví a psát s Hynkem úkoly.