Přidat odpověď
Divá Báro, já kdybych dala na doporučení školky, tak by syn asi dodneška nechodil do školy, jejich postřehy ohledně syna byly absolutně mimo, přestože tam chodil denně, sice jen na dopoledne, ale denně, minimálně nemocný.
JEnže já a stejně tak asi i ty, jsme vzdělané a máme zkušensot se školstvím, víme, do čeho posíláme děti a co tam můžou potkat, a i ty rakce učitelek našich dětí dokážeme přefiltrovat, abysme v nich našly pozitiva, ale bohužel znám dost takových kolegn, u kteých vidím spoustu negativního, neučí moje děti, já je jen vidím, jak reagují na své žáky, většinou jde o žáky, kteří nejsou ideálně připravení, nemají ideální podmínky doma a podobně
a o takové učitelce si rozhodně nemyslím nic dobrýho, to jsou takový učitelky, který jsou dobrý pro "normální" děti, pro děti průměrný, spíš šikovnější, ale ani s tou šikovností se to nsemí přehnat, prsotě žádný velký vybočení, ale tyto učitelky opravdu nedokážou pracovat s dětma na koncích spektra, k tomu je potřeba strašně moc zkušensotí a ochotny a pokory a kdoví čeho ještě
mám děti poměrně nestandardní, všichni tři mají své obtíže, každý trochu jiné - od vysokýho nadprůměru IQ v kombinaci s dys (včetně dysfázie), přes nějaký psychický blok (asi) po dítě do dvou let absolutně zanedbané
zkušensotí mám opravdu dost, načteného víc než dost, ráda bych učitelkám řekla, poradila, jak si vyložit některé reakce dětí, navíc jako kolegyně v tom nevidím žádný poučování nebo neuznávání nebo snižování její autority, nikdo neví všechno, ale v lepším případě mě vyslechne, v horším odmítavě konstatuje, že učí už 30 let a zná spoustu dětí... a v minimu případů se mi poštěstí, že má zájem zjisti, o co jde a zamyslet se nad přístupem k dítěti
já mám pak tu výhodu, že problémové děti nepovažuju za neschopné, mně to pomáhá v práci, ale mnohým ta zkušenost zkrátka chybí a z těch jsou pak ty "úča-kr*va"
Předchozí