Přidat odpověď
Tak já sociální práci při první mateřské dálkově studovala - předtím jsem v sociálních službách pracovala na nižší pozici - bylo to studium celkem náročné, ale nelituji. Posunulo mě to profesně i mi to pomohlo s tím, co ty tu popisuješ jako nízké sebevědomí. Dostudovala jsem v pohodě, pak nějakou dobu hledala práci, všude mě na pohovorech brali jako VŠ absolventa, pak jsem dobrou práci našla, tam ale tahle VŠ nebyla podmínkou, pouze výhodou /kdyby to byla podmínka, tak bych zase byla jen absolvent.../. Nyní jsem opět na mateřské a uvažuju o tom, dodělat si magisterské...ale - fakt jen sama pro sebe..
Takže za mě: studuj pro sebe, posune tě to, ale moc si od toho neslibuj - snad když budeš mít štěstí, najdeš práci, kde to využiješ...je to o zvážení toho, že škola ti vezme dost času a i peněz... jestli ti to stojí za to...
A taky bych asi ve volbě oboru vycházela z toho, co jsi už jako profesi dělala - z venčí vypadá kdeco hezky, ale ta realita pak je jiná...tak aby sis nedělala mylnou představu o profesi...
Předchozí