| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ono asi jak v které fázi života...

Když jsem byla mladinká - 1. vztah, vdávat jsem se nechtěla, protože mi přišlo, že jsme moc mladí, že nemůžeme reálně vědět, že nám tenhle vztah opravdu desetiletí vydrží, i když nám to třeba teď klape (a byla to pravda). Ze stejného důvodu jsem si s ním nechtěla pořídit děti (to pro mě byl a je dodnes mnohem větší závazek, než ta svatba). On byl ten, kdo stál o obojí, soudím, že proto, že sám úplnou rodinu neměl od malinka a viděl, že naše (široká) rodina funguje. To byly čistě důvody psychologické.

Mezidobí jsem měla kratší vztahy, kde ještě nedozrál čas o tom přemýšlet.

Dnes se vdávat nechci z těch ryze praktických důvodů, i když všechny by asi byly řešitelné, ale stálo by to mnoho a mnoho energie a času, což nemám pocit, že mi vyrovná "výhody" manželství. Psychologicky - když by se teda daly úspěšně pořešit všechny ty praktické potíže - bych se asi možná i vdala - vlastně by mi v tom bránil jen strach z rozvodu, čímž nechci říct, že rozchod je méně bolestný, jenom spíš je jednodušší. Lidi také pořád ještě snáze vnímají, když se někdo rozejde, než když se rozvede.---

Myšleno - když si budu hledat nového partnera a řeknu mu (ve svém věku), že jsem před ním měla tři chlapy, se kterýma jsem pár let chodila a pak jsme se rozešli, tak to bude v klidu, bude rád, že jich nebylo 20 a na druhou stranu, že nejsem nějak fixovaná na jednoho chlapa...
Když mu ale řeknu, že jsem (ve svém věku) potřetí rozvedená, tak se mu rozsvítí veliký červený vykřičník a řekne si, že je něco špatně...
Obráceně bych koneckonců posuzovala chlapa i já, asi by mu dalo velkou práci mě přesvědčit, že mu mám dát šanci... Brala bych to, že je nějak moc hrrrr, že se hned žení, zas hned rozvádí - toho prvního jako že přirozeně hledá životního partnera, neboť je jasné, že každý vztah nemusí vyjít a byla bych ráda, že už si pár žen vyzkoušel (a přitom že není žádný Casanova) a že nebude naivní idealista...

Jo a jestli to znamená, že nevěřím našemu vztahu, tak je to možná pravda - ale ne kvůli tomu vztahu jako takovému - já jsem naprosto přesvědčená, že můj současný "muž" je nejlepší, jakého jsem v životě potkala a udělám všechno pro to, aby nám to vydrželo, ale VYJÍT do konce života to prostě nemusí. Sorry, takový život je a byla bych káča pitomá naivní,kdybych si myslela, že to dokážu ovlivnit a že když já budu chtít, tak spolu zůstanem až do smrti. A v tom případě budu radši rozejitá, než rozvedená.

Kdyby mě požádal o ruku, hodně bych se divila a ptala se (možná jen sama sebe), co se stalo...
Já bych o svatbu stála snad jen v případě, že z těch praktických důvodů bych to viděla jako potřebné.
O svatbu s ním jsem stála vlastně jen, když jsem byla těhotná, tam mi "psychologicky" bylo líto, že mě o ruku nepožádal, ale jak pominuly hormony po šestinedělí, tak jsem zase tam, kde jsem byla předtím :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.