Přidat odpověď
těstoviny z Billy i Lidlu se dají. Místo nudliček do polévky rýžové nudle. chutnají mi i rýžové gnocci z DMka, ale jsou dost drahé a já sama sním jejich 2 porce.
Z hotových chlebů mi nejvíc chutná Nominal Rustikální nebo tuším Lněný. i Pohankový se dá, ale rychle pilinovatí. Dělá i Penam, ale ten trochu drhne na jazyku a ten světlý nejlevnější Penam nebrat, chutná jak lisované piliny. Scharr jsem neměla, přijde mi dost drahý.
Peču si chleba sama, vždy z 250-300 g mouky, protože rychle stárne. Kupuju směs z Labety, něco tam semtam přimíchám - semena, jinou mouku, atd. Chutnala mi i směs Alnavit na tmavý chléb, ale je taky drahá jako prase. Jinak univerzální je směs Jizerka, s tím se s trochou cviku dají i normální koláče, dělám makovce a perníky. Směs Alnavit z DM má takovou pachuť, že se hodí třeba na perník, ale na palačinky a bramborové placky už tolik ne. Do bramboráků nám chutná kukuřičná mouka. omáčky a polívky jsem zahušťovala pouze bramborou či zeleninou, ale někdy dám i červenou čočku a pohanku.
Mám ráda i jáhelník - nasypu tam spoustu ořechů a sušeného ovoce. Do cukroví dávám podle rady hnědý cukr muscovado - karamelizuje a nemělo by se to tak drobit, ale stejně je to pak křehčí.
Předchozí