Přidat odpověď
Binturong, já jsem někde psala, že dítě má být posazeno na pásový dopravník a odvezeno do velkochovu, aby už nikdy více nespatřilo svou milující matku? Probíraný návrh přichází s pravým opakem - dítě má širší a bohatší škálu kontaktu s oběma rodiči. Nějak nechápu, jaká deprivace se má dítěti způsobit tím, že by se o jeho fyzické a psychické potřeby starala nejen matka, ale i otec? Nebo ty si FAKT myslíš, že matka je víc než otec? Že je to magická a zcela výjimečná bytost - a to ze své podstaty (tedy nikoli tím, co dělá a jak se chová)? Jak je tedy možné, že adoptované děti často nepoznají (pokud se se jim to neřekne), že jsou adoptované? Pro mě je takováhle představa prostě důsledkem toho, že žena nemá nic jiného, na co by mohla být hrdá, tak zbožšťuje svou mateřskou roli.
Jinak v té úvaze o glajchšaltování mužů a žen děláš chybu, že směšuješ roli a identitu. Tím, že pozměním roli (já se postarám o auto, chlap se postará o dítě) pořád zůstává ženství a mužství u svých nositelů. Neboli, jak tu někdo trefně napsal, když chlap utře dítěti zadek, koule se mu nesmrsknou.
Předchozí