Přidat odpověď
Zdravím,
tak už se potvrdilo, že kvůli alergii nesmím lepek, kravské mléko ve všech jeho formách, vajíčko - konkrétně žloutek a sama nejím maso, nemám ho ráda, jím pouze ryby.
Můj jídelníček se smrskl tak, že jím pořád dokola lososa s bramborama, šmakounovy nudle s lososem, zeleninovou polévku, rizoto se zeleninou a tofu nebo zapečenou polentu se zeleninou a kozím sýrem.
Občas upeču chleba, který mi z bezlepkové mouky extrémně nechutná, má tvrdou kůru, uvnitř je nedopečený (zatím jsem zkoušela jen směsi z krabice), namažu si nějakou rostlinnou paštikou nebo co to je a dám si k tomu kus papriky.
Jsem z toho trochu zoufalá, sice bydlím ve městě, ale v nejbližším obchodě pro mě nic moc není (běžný Albert), nemají ani jeden jogurt bez kravské bílkoviny, kozí sýr stojí pidi krabička 90 Kč, bezlepkovou mouku jsem tam nenašla.
Z práce chodím tak, že ve zdravých výživách je už obvykle zavřeno, jediné otevřené bývá Sklizeno, ale tam je tak draho, že se držím strašně zkrátka.
Prosím, pokud máte zkušenost s takovouto kombinovanou dietou, dejte mi tipy, kde levně nakoupit, kde hledat recepty, jak organizujete vaření a tak dále. Takové praktické věci.
Zase nechci, aby se kolem jídla a vaření točil celý můj život, ale tohle je potřeba plánovat. Navíc cítím, že celou svoji výplatu budu nyní věnovat potravinám.
Předchozí