Přidat odpověď
Tutenstein právě že není řeč o tom NĚJAK se postarat o rodinu /což většinou znamená, když žena zdravotně vybouchne na omezenou dobu,muž zaskočí/, řeč je o plnohodnotném podílení nebo zastoupení
jak píšeš, on nikdy nebude plnohodnotný servisman, ty nikdy nepřineseš domů tolik, co on
vlastně nepřineseš i z důvodu, že není jak řešit děti aj. takže prostě nemůžeš řešit jen sebe a svou práci
právě ten nepoměr mám na myslí, jak může být žena v ČR finančně skutečně samostatná, pokud se už po dobu mateřské nastaví mód - on má práci xy, peníze jsou třeba, až skončí mateřská, já si budu automaticky hledat něco, co mi umožní "vlastně rodinný přivýdělek, nikoliv skutečně dobrý příjem/ a přitom "servisování"
přitom ale ta žena většinou nemůže zůstat doma
v Čechách je to takový nepoměr, jako očekává se od ženy "přivýdělek", přitom na rozdíl od ostatních zemí se bohužel v rodině demokraticky vůbec neřeší, aby "měla skutečný výdělek, případně kariéru".
Je to dost smutný, protože žena automaticky ustupuje muži, její profese je ve většině rodin na druhém místě, přitom se od ní ty peníze očekávají.
Právě o tom mluvím, že většina států to má rozděleno tak, že žena má buďto "plnohodnotnou kariéru v domácnosti, uznává se její podíl" nebo "oba se snaží skloubit profesi"
Tady to bohužel u žen s malými dětmi dnes probíhá tak, že se od ženy očekává, že si najde "nějaký ŠOLICH", myšleno přivýdělek do domácnosti, bude brát ne podle až tak kvalifikace, ale aby to bylo slučitelné s dětmi. Přitom se ale po mateřské "nezůstane válet doma".
Teď moc nemluvím o matkách pubertálních dětí, mluvím o matkách relativně malých dětí po MD, které tuhle situaci řeší a část jí řeší malým podnikáním, část pobytem na pracáku atd...čistě proto, že děti jsou malé a není skloubitelná profese, nemá volné ruce, jako ten muž. Ale pořád je to brané tak, že je doma "jaksi nelegálně".
Předchozí