Taky si myslím že prostě intoverta žádným "cvičením" nezměníš. Otužování je podle mně docela blbá rada, zvláště v tomto věku. Je to pro něj spíš stres. Rozhodně bych nenutila, myslím že se tím naopak i může posilovat blok. Já bych nanejvýš nabídla sem tam zda něco nechce sama.
Já mám podobné děti, a i sama jsem taková, takže to chápu. Jedno je přeškolák ale nepovažuju za nutné to nějak "řešit". Podle mně takové dítě potřebuje a vždy bude potřebovat jisté a stabilní prostředí. Na nové si prostě bude zvykat déle, ať už s otužováním nebo bez. Já myslím že učitelky v 1.třídě proto budou mít pochopení, a určitě předpokládáš že s ním i pak promluvíš aby věděla o dceřině povaze.
Navíc bych si dala velký pozor aby dcera tím "cvičením" nezískala pocit že se s ní něco špatně. A řekla bych že taková povaha rozhodně není ojedinělá, znám podobných dětí víc.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.