Přidat odpověď
Když jsem si šla koupit psa, tak jsem původně taky uvažovala o psech bez PP, protože cena se mi zdála, při našich příjmech, vysoká. Pak jsem viděla, jak sousedovic ovčákovi narostl slušivý kníračí vous a zauvažovala, zda chci dát 5-6 tisíc podvodníkům za pseudopsa, nebo plnou cenu se zárukou předků. Pračku bych si teda určitě nekoupila ve stylu secondhand noname značka, abych ušetřila. Takže jsem sáhla po psovi s PP a nikdy jsem toho nezalitovala, naopak. Ale když už jsem dala do psa tolik peněz, měla jsem hrůzu ho zkazit a tak jsem se do jeho výchovy a později výcviku "obula" a díky tomu jsem získala skutečného rodiného superpsa. Pokud štěně necháte na zahradě bez práce vyrůstat jako dříví v lese, pak je úplně jedno, zda PP má, nebo nemá, Bez podnětů z něj stejně vyroste přiblblý pes zahradní zvaný bouďák, který se pro rodinu stává přítěží - musí se o něj starat, ale radost jí nepřináší. Ono i to hlídání je pak pofidérní. Vycházejte tedy z toho, co se psem budete dělat. Našetřit se na něj dá vždycky, znám děti, co to dokázaly z brigád a kapesného.
Předchozí