Přidat odpověď
Odpovědí je asi to, že když potřebuje živnostník zaměstnance, tak ho nevezme do zaměstnaneckého poměru, ale pojedou tzv. "schwarzsystém" a bude to určitě i proto, že je to pro něj výrazně levnější.
Souhlasím s tím, že být zaměstnancem přináší větší jistoty, pokud je na tom firma dobře a platí. Na druhou stranu jsem stále víc svědkem toho, že firmy uzavírají se zaměstnanci smlouvy na měsíce, ty pak prodlužují zase o měsíce, případně donutí zaměstnance je i zpětně měnit aby nevyčerpaly možnost dalšího prodloužení. Zaměstnanci to podstupují, protože práci potřebují.
Představa, že má zaměstnanec dovolenou a nic neřeší je naivní. Dovolenou přizpůsobuju taky projektům a termínům, moji práci za mě nikdo neudělá, většinou si to nadpracovávám před i po dovolené, protože u pásu nepracuji.
Někde jsem četla, že 4 miliony zaměstnanců odvede na odvodech 80 miliard a jeden milion živnostníků 4 miliardy.
Jo zaměstnanci jsou drazí, jenže je to důsledek i toho jak špatně se vybírají daně a u těch zaměstnanců se to dá líp "pohlídat". Tratí na tom pak v konečném důsledku všichni, jak zaměstnanci, tak poctiví živnostníci, pro které jsou pak zaměstnanci drazí.
Předchozí