| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Učila jsem na soukromé vysoké škole v Praze a teď učím na státní. Na soukromé je jistota, že pokud platíš, dostuduješ. Na té soukromé jsem byla 4 roky, dál jsem to nevydržela. Vyhodit studenta, či mu dát špatnou známku za test, bylo naprosto nemožné. Vždy jsme byli instruovaní o tom, že studenti MUSÍ zkoušku či zápočet dostat. Když jsem jeden rok dostala seznam studentek a na něm výkvět "celebrit", které absolutně odmítaly dělat cokoliv, jen chtěly zapsat zápočet, když mi jistý student, tehdy významný politik, řekl, že přece vidím, kdo to je ... rozhodla jsem se odejít.
Na této státní škole, učím víceméně stejný předmět, by velká většina mých studentů z té soukromé školy, neměla absolutně žádnou šanci získat byť obyčejný zápočet. Podotýkám, že výstupy máme standardizované, takže žádné že bych já byla kdovíjak náročná. Nejsem.
I z příjmaček mám zkušenosti, že se studenti nejdříve hlásí k nám na státní a teprve poté, když je nevezmou, tak na soukromou.
A mezi studenty mám spoustu lidí, co má buď už rozjeto vlastní podnikání a nebo pracují někde ve firmě. Většinou si své předměty mohou nahňácat třeba jen do dvou dnů, když chtějí. Určitě to není tak, že by měli každý den něco. Teda záleží na tom, jestli mají požadavek na konkrétního vyučujícího, pak se samozřejmě musí vejít jemu do rozvrhu a do povoleného počtu studentů.
Na druhou stranu, na soukromé škole jsem klidně měla 40 lidí ve skupině, to na státní mám vždy max. 22.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.