| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Milé maminky,

i já jsem si po dlouhých úvahách rozhodování, kde rodit, nakonec vybrala porodnici u Apolináře. Jednak proto, že je to odborné pracoviště, v zásadě kladně hodnoceno a za druhé je to blízko mého bydliště a já jsem si naivně myslela, že až to začne, tak do té porodnici mohu dojít i pěšky. Výsledkem bylo, že jsme jeli ve čtyři hodiny ráno prázdnými ulicemi, čili bez problémů a syn se narodil velmi rychle - za dvě hodiny pobytu v porodnici. A pěšky bych to tedy rozhodně nezvládla, i když je to jen 15 minut pomalejší chůze. Porod byl v pohodě a pobyt na šestinedělí také. Porodní asistentka byla úžasná a skvělá, neustále nabízela nejrůznější věci jakonapř. nafukovací míč, nebo sprchu, nebo koupel ve vaně. Mně však bylo nejlépe vleže, takže jsem nic z nabízených možností nevyužila. Pobyt na oddělení šestinedělí mi přišel naprosto ideální, i když jisté obavy jsem měla, když jsem si četla všechny různé příspěvky na této adrese a jinde, naštěstí se nic z mých hrůzných představ neodehrávalo ani na porodním sále, kde byl manžel se mnou, ani na oddělení šestinedělí. Jediné, co mi vadilo na jedné sestře, kterou jsem ale viděla jen jednou bylo to, že hned jak mě uviděla, tak mi sdělila, že mám velká prsa a že to tedy bude problém s kojením. Nevím kde se to ve mně vzalo, ale dokonce jsem jí duchapřítomně odpověděla, že by mi mohla poradit, jak jsem to v těch 14 letech podle ní s tím vývojem měla udělat. Tak mlčky odešla. Nepochopím, proč mi to říkala. Asi záviděla. Jiné mamince zase bylo sděleno, že má prsa malá, a tak asi nebude mít mléko. Velmi vtipné. Nakonec si dětská sestřička pro mě vymýšlela spoustu různých poloh a jednu z nich jsme nakonec vybraly jako nejvhodnější pro syna i pro mě. A tak v pohodě kojím, synovi už je vlastně 7 měsíců. Jinak mi vše bylo i vícekrát vysvětlováno - jako koupat, jak přebalovat, jak oblékat, jak měřit teplotu, jak natírat krémem a zkrátka a dobře všechno kolem dítěte. Rozhodně jsem neměla pocit nadbytečnosti ani že si nás nikdo nevšímá.
Jediné co mi vadilo a to hodně, byla čistota na toaletách a v koupelnách. Myslím, že kdyby se tam uklízelo třeba každé 2 hodiny, rozhodně by to nevypadalo tak hrozně, jak jsem zažila já.
Přeji všem maminkám hezké a příjemné porody a bezkonfliktní pobyt na odd. šestinedělí, jak jsem tozažila já. Na druhou stranu si myslím, že každý to vnímá jinak a ve stejnou dobu, kdy jsem v porodnici byla já, tam byly i jiné maminky, které byly např. totálně nespokojené a napíší příspěvek, zcela odlišný od mého. Já jsem rodila na klinice vpravo a byla jsem relativně spokojená.

Zdraví vás všechny Pavla

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.