Ze strany matky ano, vyrůstala jsem s babičkou, která ráda vyprávěla. Z otcovy strany moc ne, nestýkáme se. Snažím se to dát dohromady podle zápisů v matrikách a přes web genealogie.cz jsem už našla i pár příbuzných (moje rodné příjmení má v celé ČR 34 mužů a 39 žen, zatím to vypadá, že jsme všichni jedna rodina). Každopádně hodně zajímavých věcí jsem v matrikách našla i z té matčiny strany. Něco z toho jsem si matně pamatovala z babiččina vyprávění, něco ne, možná to ani sama nevěděla - třeba že její rodiče si krátce po svatbě vzali na výchovu odložené mimino, které ale za pár týdnů zemřelo.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.