No však jez mrkev, mrkev je super
Snažím se jen vysvětlit, jak je celé to současné cukrové šílenství ujeté a stavící jen na nevědomosti.
Momentálně je v módě boj proti sacharóze. Ale jen, když je ta sacharóza z řepy nebo třiny. Když je tatáž sacharóza z javoru nebo mrkve, tak je to najednou v pořádku a buď se to jen doporučuje (páč mrkev je levná a zatím nikoho nenapadlo z ní vyrábět nějakou pekelně předraženou vějičku jako z melasy), nebo se to přímo draho prodává jako ten javorový sirup. Jsme strašně chyceni v tenatech obchodních manévrů.
Prostě jednoduché cukry jsou součástí naší stravy odpradávna, normální součáístí, neškodnou. Jenže v normálním množství. To, že se něčeho přecpáváme, není vina těch cukrů, ale nás. A spousta chytráků využívá a zneužívá naší touhy vyhovět protichůdným touhám "pořád mít dost sladké" a zároveň "nejíst tolik cukru". No a jsdou na to fikaně, oblbnou a prodají jen cukry v jiné podobě.
A mrkev jez
A taky červenou řepu, tam je sacharóza taky. A ve spoustě jiných plodin. Je to jen ...teď-patří-sprosté-slovo