Přidat odpověď
Strašidlo, ano, z vymáhání dluhů se stal kšeft a příslušenství dluhů je vysoké, navíc já sama jsem zažila, že se účtuje dokonce i fiktivní "příslušenství" navíc, protože se asi spoléhá, že se laik v těch vysokých částkách nezorientuje a neodhalí to. To je samozřejmě na pováženou.
Ale viděla jsem kdysi reportáž na toto téma, kde nějaký týpek do kamery hořekoval nad touto nehorázností, nicméně když měl blíže osvětlit svůj případ, vylezlo z něj, že byl pokutován za překročení povolené rychlosti a na placení se prostě vykašlal, složenku založil a nechal to vyhnít. Takže žádné opomenutí, ve své hlouposti to tam na sebe otevřeně přiznal, ale neváhal si ukřivděně zanadávat na špatný systém. Takovým lidem je podle mě každé naúčtované penále málo, abych byla upřímná, a ze srdce jim přeji, že narazí.
My si stěžujeme na politiky, ale měli bychom se zamyslet v první řadě sami nad sebou. Mnozí Češi podle mě potřebují poněkud vychovat.
A do toho zahrnuji i sama sebe, dostala jsem lekci a jednou provždy mám jasno, že nechat někde válet složenky bez povšimnutí není dobrý nápad.
Předchozí