Přidat odpověď
Monty, ona jim totiž nějakým "záhadným způsobem" vypadla ze zákona podmínka, zaslat alespoň jednu blbou upomínku. Nevím, jestli v NOZ už to není napravené.
Tohle ale je vina státu nebo spíš zákonodárců. Že vůbec něco takovýho pustí dál.
Stát je tu od toho, aby vytvořil nějaké normální podmínky. V normálním státě se nemusíš klepat, jestli jsi na něco nezapomněla, v normálním státě tě věřitel nejdřív upozorní na to, že vůbec něco dlužíš. Nevím jak je to teď, já mám za sebou jednu exekuci z doby někdy před 6lety. Že něco dlužíme jsme nevěděli nebo spíš na to manžel zapomněl, žádná upomínka nám nepřišla o tom, že probíhá nějaké soudní jednání jsme netušili. Nikdo nás na nic neupozornil, dozvěděli jsme se to, až když nám přišel exekuční příkaz. V tu chvíli už měl manžel zablokovaný účet, já exekuci na mzdu a měli jsme i zastavené nemovitosti. Dluh i s příslušenstvím byl dohromady 12 tis. Zablokovali nám majetek za několik milionů, protože v tom byl i dům, který manžel zdědil po otci.
Štěstí je, že manžel dost peněz od zákazníků bere v hotovosti, takže jsme to alespoň měli z čeho zaplatit, jinak bychom si asi museli půjčit od rodiny nebo známých.
Předchozí