Milé maminky, jsem autorkou předchozího dotazu a nyní spokojená spící matka (ovšem na jak dlouho to zatím nevím). Po několika dnech úplného vyčerpání z nekonečného nočního vstávání (až 10x za noc) a kojení jsme se s babičkou a manželem rozhodli poslechnout rad jiných maminek a podstoupit odvykací pokusnou kúru. Já se odstěhovala na týden z ložnice a místo mě spávala miminova babička. První noc se chlapec ve svou obvyklou hodinku probudil a když ho nikdo nepřiložil k prsu, spustil vyrvál. Ten trval několik minut (pro mě nekolik hodin) a po té se několikrát během dvou hodin opakoval. Pak spal chlapec až do rána! Když jsem přišla ráno do ložnice, vesele se na mě smál. Druhé noci řval jen dvakrát. Třetí jednou. Nyní je tomu týden a nevzbudil se ani jednou. Nechápala jsem. Myslela jsem že je to malý chudinka, který má ošklivé sny a potřebuje maminku. Omyl, jenom noční zlozvyk. Je vidět, že ani roční dítko už nesmíme podceňovat, moc dobře ví co na nás platí. Dnes večer budeme opět spinkat spolu, co se z toho vyklube zatím nevím...Děkuji tímto babičce, tatínkovi a paní doktorce za odpověď Ilona
Předchozí