Přidat odpověď
Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou
Korpus (na plech 20x25 cm): 5 vajec, 125 g polohrubé mouky, 130 g cukru krupice, 1 PL prosátého kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla (Hery), 2,5 PL mléka. Bílky ušlehat s trochou cukru. Zbylý cukr zašlehat do másla, přidat žloutky a šlehat asi 3-4 minuty do pěny. Poté přidat mléko, rozpuštěnou čokoládu a nakonec ručně vmíchat mouku s kakaem a práškem do pečiva na střídačku s bílky. Péct asi 10 minut na 180 stupňů a dalších 20 minut na 150-160 stupňů. Originál receptu na korpus v jiném dávkování najdete na forum.dortomanie.cz.
Pařížská šlehačka: 2 pařížské šlehačky v kelímku - ušlehat, 1/2 želatinového ztužovače Dr. Oetker připraveného podle návodu - spojit podle návodu se šlehačkou a navrstvit na piškot (upevněný ve formě). Po ztuhnutí v lednici dozdobit 1 ušlehanou Ramou cremefine na šlehání a čokoládovými ozdobami.
Předchozí