Přidat odpověď
7mi,
ano, máš v tomto konkrétním případě pravdu, už jsme do toho zabrousily trochu obecněji.
Já bych to v takovémto případě stejně, jak říkáš, brala stylem "jedem každý za sebe" a ani by mne nenapadlo vzdávat se vlastního bydlení, případně cokoli investovat do bydlení jeho (což nevíme, jestli udělala, Ty předpokládáš, že ano, já předpokládám, že snad takový blázen nebyla).
Prostě to není společný majetek se vším všudy, jen společné hospodaření, asi jako kdyby se dva spolubydlící kamarádi dohodli, že si budou společně i nakupovat vařit, prát atd. - také by se to týkalo jen těch momentálních činností, takže by si asi ohlídali, aby dávali na domácnost stejně a v tom vaření a praní se střídali, a neřešili by, jestli ten jeden vydělává 20 tisíc a ten druhý 50 a jestli ten s těma 50 má ženskou a do té strká všechno, co mu zbude - tomu s těma 20 by do toho nic nebylo, pokud on by přispíval dohodnutou částkou na domácnost a dohodnutým podílem práce se podílel na provozu.
Také by ani jednoho nezajímalo, co má ten druhý bokem, ani by se na to pochopitelně nespoléhali. A ani by je nenapadlo, že by se měli ve prospěch toho druhého vzdávat nějakého majetku nebo čehokoli, co "mají navíc".
Předchozí