"Nesedí mi na tvém líčení kontrast mezi modelem oddělených příjmů, bez vědomí kolik druhý vydělává, s tím, že víš o každé padesátikoruně, co vrazí do děcek, to je divné, ne?
Buď manžel dělá stojku a já pak mám přehled, kolik promrhal péčí o jiné lidi než jsem já a nebo si jedeme podle jiných pravidel a pak nemám šanci ani důvod vědět, komu koupil bačkorky."
Tak já v tomto zrovna nesrovnalost nevidím, to že mají oddělené příjmy nemusí nutně znamenat, že se o penězích vůbec nebaví a že se muž "nepochlubí" co kterýmu bobánkovi zrovna zaplatil. Můžou mít příjmy oddělený, ale to neznamená, že jsou výdaje přísně tajný.
"Co se týče pracovního nasazení, nemyslím si, že toto souvisí s potřebou vydělávat na dospělé děti. Buď hraje o pozici nebo ho to baví."
To je taky otazný. Já teda znám dost lidí, co se "rozkrájej" pro druhý (třeba z důvodu kompenzace něčeho, potřeby pocitu vlastní nepostradatelnosti, syndromu ujíždějícího vlaku a co já vím čeho ještě) až k sebedestrukci. Já nevím, jestli je to případ tohohle pána. Nemusí být... ale klidně může, proč by ne?