Přidat odpověď
"přemýšlím o tom, jak to vlastně vnímám, nakolik bych byla schopná respektovat takovou volbu a hlavně jestli to přejmenování fakt pomůže, když říkáš, že okolí není ani teď ochotno Tě oslovovat jménem, kterým mu řekneš, že Tě oslovovat mají."
-okolí již brzy bude jiné okolí, a v tomto jsem to zadrbala tím, že mi ze startu (v mých 18 letech) přišlo nepatřičné si něco takového vynucovat - vycukaná mladá poprvé v práci... a po tom cca půl roce, kdy jsem se rozkoukala, nezabraly jemné náznaky (když se začalo třeba chodit po práci do hospody), nezabraly rázné prosby a x-teré rozhovory na toto téma, takže tady to vzdávám a pro příště tomu chci předejít...
"Na druhou stranu mám pár známých, o kterých ani nevím, jak se doopravdy jmenujou, setkali jsme se ve specifickém prostředí a když se mi dotyčný představil jako "Vopičák", tak ho oslovuju "Vopičáku" a problém s tím nemám." - to ano, a takoví s oslovením: "Efka/Evina/Ef atd. pojď sem" nemají problém...bohužel jsou místa, kdy je přezdívka nebo tvarování základního jména jaksi nepřístojné (a nemusí to být vyloženě oficiální místa). Jmenovat se Lucie, tak mi asi nejde z pusy představovat se jako Lucka, ale když potom někoho upozorním, že bych ocenila COKOLI než základní tvar, tak očekávám, že když nic, tak se budou snažit...
Předchozí