"Holt jsi ve škole tu trojku měla právem."
Ty si prostě musíš kopnout. Chtěla jsem naznačit, že jsem vůbec nějaký předmět Písmo měla, psali jsme tam tuší a perem - řekni mi, je to běžné?
Rozlišení tiskací/psací se používá v hovoru a tisku běžně a zřejmě ještě dlouho bude, stačí se podívat do novin.
Je zvláštní, že tvůj typograficky vzdělaný manžel nepostřehl, že jak písmo Comenia Script, tak písmo Getty-Dubai Italic vycházejí ze stejného vzoru - humanistického renesančního písma (v angličtině se nazývá prostě Italic), takže není divu, že se podobají. To není v detailech (pokud jde o sklon, sama Lencová se sklonem počítá, akorát ho zpočátku neučí), to je v celkovém vzhledu, ale jestli to nevidíte...
Mně na tom nejvíc vadí, že nám to paní Lencová vnutila na základě pochybných (často úplně lživých) argumentů, bez "společenské objednávky". Například, že v Anglii a USA se prý neučí vázané písmo. Je to úplně jinak. Začínají tam nespojovaným a teprve potom se učí spojované, což zřejmě často zůstane na půli cesty. Ale stačí se podívat, jak píše třeba vévodkyně z Cambridge (spodní půlka, ta horní je od Prince Williama):
Jóó, kdyby se bývala Kate učila radši Comenia Script...