I já se zastavila u tabulky s oblíbenými jmény - a to ze zcela pochopitelných důvodů. Mám dítě narozené v roce 1984 - a to jménům kraloval podle mne Jakub a Lukáš, Terezke a Barborka... Pak v roce 1990 a tam jsm podlehla české klasice a dala Honzu (trefila jsem se je to takový pravý český Honza na pec a s buchtama)a teď čekám nejmladší a naprosto jsem se odklonila od české klasiky ale přemýšlím o tom - aby se jméno hodilo k příjmení, aby se dobře říkalo, aby to nebyl jazykolam. Přesto občas žasnu nad tím jak to řeší naaše hvězdy či známé osobnosti.Dnes mne v DNES zaujala kombinace Matylda Buchtová. No snad tato holčička bude mít jednou štěstí a vyvdá nějaké lepší příjmení. Snad jen to, že jméno by nemělo končit stejným písmenem -jako začíná příjmení ale komu není pomoci.... Tak šťastnou ruku při listovaním kalendářem a krásné a šťasné děti. Lidka
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.