"Bezvěrectví nebo odklon od církví? Co myslíš? To je totiž velmi podstatný rozdíl.
"
-chtěla jsem tím říct, že odklon od církve a víry v českých zemí není čistě dílem komunistů, ti měli v tomto směru více než usnadněnou práci (proč komunisti nezlikvidovali církev/víru v Polsku?)
"Papeže Františka špatně chápeš."
- tak proč ti církevní hodnostáři skromní nejsou?
"Pokud se všichni kněží zavřou do klášterních cel oděni do prostěradel, kdo je bude živit? A komu tím pomůžou?"
- Jak by se živili, jako každý jiný.
"Ty, nepřítel církve"
- proti takto silnému slovu se ohrazuji. Razím zásadu žít a nechat žít - čímž se bohužel zástupci církví, komunisti, nacisti.... neřídí
"je chceš pořád platit ze svých daní"
- nechci je platit ze svých daní, já jsem pro odluku státu a církve (čím dřív, tím líp - nechápu proč se to neudělalo už v 90-tých letech), chci aby se jim vrátil majetek o němž je prokázáno, že jim byl nezákonně zkonfiskován
"nepřeješ jim soběstačnost, jakou vždy měli?"
- ale oni nikdy soběstační nebyli
církvi musel každý platit tzv. desátek, což byla forma daně a v historii vždy dostávali hodnotné dary od panovníka, šlechty i bohatých měšťanů/sedláků.
"Takže každý žadatel o navrácení je pečlivě prošetřen a už i došlo k tomu, že byli nějací mniši posláni s žádostí k šípku, že nemají nárok..."
- a myslíš, že všichni neoprávněně?
________________________________________________________________________________--
„Mám velké finanční zázemí v Římě a budu se soudit, až budou ti lidé červení v obličeji z facek, které budu rozdávat“, řekl kancléř Maltézských rytířů Johannes Lobkowicz.
To všechno jen proto, že Státní pozemkový úřad má vážné pochybnosti o nároku Maltézkých rytířů...