O Magdaleniných prádelnách jsem také četla a nějak jsem z toho nepochopila, že by tam ženy trávily celý život. Spíše to bylo nápravné zařízení pro prostitutky nebo jinak "padlé" ženy (jako alternativa vězení), nebo výchovný ústav pro dospívající (a tam mohlo dojít k tomu, že tam byly umístěny nepohodlné dívky, které se rodině nehodily). Režim tam byl velmi tvrdý, doprovázený fyzickým a psychickým týráním. Ústav vedly řádové sestry. Bohužel se jednalo o dobu, kdy všechny podobné ústavy jednaly ve jménu nápravy se svými svěřenci mimořádně krutě. Nedávno jsem četla o nějakém nápravném zařízení pro chlapce ve Spojených státech. Následkem týrání tam byla řada obětí na životech, a přitom to zařízení církevní nebylo.Prostě v té době se tvrdé zacházení považovalo za cestu k nápravě člověka.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.