| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V tvém případě ANO! Ikdyž obecně spíš pak pes poslouchá cvičitele, protože ho cviky učil a hlavně ten člověk si umí získat u psa respekt, zná psí chování, prostě v tom u mí chodit, kdežto majitel očividně ne.

Mám doma dvě děti (ročáka a pětiletku) a 4 psy, další na cestě :). Ale mám hlídání, manžela poctivě úkoluju ikdyž protestuje, psy mám jako makačku a zároveň relax. Jo a mám podobně prdlé plemeno jako dobrman a nejmladší má 10 měsíců... ale mám opravdu veliké zkušenosti a psi jsou mým životem a přesto když jsou třebě děti za sebou pořád nemocné nedávám to....neumím si to moc představit s tvým počtem dětí a jedním dobramanem, kterého sis nepořídila. Tam bych šoupla psa do výcviku hned - tobě to zachová duševní a fyzické zdraví a psovi otevře vrátka do výcviku - psi výcvik pokud se dělá aspoň průměrně dobře milují!!! Představ si, že se jí někdo kdo psům rozumí, umí naplnit jejich potřeby atd. věnuje denně! Bude mím asi i možnost se vyběhat s jinými psy, pocvičí, zkuste i obrany dobíci je milují. Vybije se, zkrotí, naučí něco nového - v tvém případě jsem 100% pro, ikdyž většině lidí bych doporučila spíše docházet na soukromé lekce a naučit se od píky se psem zacházet. Jenže kde na to vzít čas a nekrást?

Nejlepší co ti doporučím omrkni ty lidi při výcviku psů, jestli cítíš dobrý vztah ke psům, tak psa pošli na prázdniny.

Pak si ale zajednej dostatek lekcí a i další pokračování ve výcviku, měsíc totiž na celý život nestačí.

A na ty ostatní co ti budou vykládat jak psa týráš? A oni ti s ním pomáhají dnes a denně? Já mám 4 takto velké a akční psy, a občas jsem ráda, že jsem ráda.... a psi a děti mi to doma nerozeberou, a to mám opravdu bohaté zkušenosti za 20 let se psy a výcvikem, 10 let chovu, závody, zkoušky, výstavy. A i tak je to někdy na hraně. Neumím si představit tvůj počet dětí, manžela "v háji" a doma mladého dobrmaního puboše! Hráblo by mi jistojistě :).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.