| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

obě babičky hezky zpívaly a zpívaly mi hodně...
jedna se mnou mluvila jen francouzsky (její mateřština). umřela, když mi bylo 8, tak si ji hodně pamatuju taky jak byla v nemocnici. jezdila jsem s ní a dědou do Krkonoš. vzpomínky na ni mám takový smíšený, milovala mě, ale byla dost manipulativní. byla to taková dámička :) a bylo to znát, když jsme spolu šly po Letný...
druhá babička se mi babičkovsky věnovala - pekla buchty, zavařovaly jsme spolu, hodně mi četla, zpívala se mnou... furt mě za něco chválila, asi jedinej takovej člověk v mým dětství...
jeden děda byl zase takovej vzdělávací - chodila jsem s ním do divadel a na koncerty, když babička umřela, tak se na mě dost upnul... naučil mě rozlišovat architektonické slohy, vodil mě na výstavy, do galerií... taky mě furt peskoval. jo a když jsem měla na gymplu čtyřky, tak mi poťouchle ukázal vysvědčení mojí mámy, který byly taky dost děsný ~t~ než umřel, rok jsem s ním bydlela a starala se o něj.
druhej děda byl dost mlčenlivej, jako malá jsem se ho bála, ale uměl skvěle vyprávět jak rodinné historky (hlavně o svém otci), tak i svoje zážitky z cest (Koreje, Indie...). Taky se vždycky s tátou a strejdou děsně hádali o politice a podobně a já je s nadšením poslouchala. On byl takový ten patriarcha rodu...

Na všechny prarodiče mám z velké většiny dobré vzpomínky

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.