| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Oba dědové umřeli, aniž bych se s nimi měla možnost vídat (jeden už byl velmi starý a senilní, druhý neměl zájem, resp. babička si nepřála...).

Jedna babička mě naučila, že půjčovat si peníze na živobytí od rodiny s třemi dětmi (rozuměj od nás) je ubohé, že posmívat se černochům v televizi je hloupé a že když chci někoho obdarovat, neměly by dárkem být o pět čísel větší ponožky s ohavným vzorem a dírou na patě. Jediné doporučení, které mi kdy dala, bylo: Nestuduj, jdi radši pracovat, já dělala celej život prodavačku v Labuti a hele, jak se mám (no, jak-půjčovala si od naší mámy tři stovky na poslední týden v měsíci a pak je zase vracela, pravidelně).

Druhá babička mě naučila, že dobře vařit je fajn, že pěkně se oblíct a učesat není nikdy na škodu, že pedikůra je hodně důležitá věc. Naučila mě šít, plést a háčkovat. Nechávala mi sfoukávat sirku, když si zapálila cigáro, což bylo každých dvacet minut. Vodila mě dvakrát do týdne na cvičení a nikdy mi nezapomněla udělat s sebou chleba se šunkou. Naučila mě starat se o zahradu a šila mi kostýmy na karnevaly. Vychutnávat si kafe. Byla s ní celkem legrace, i když k stáru měla těžké roky a projevily se všechny její lidské slabosti.
Naučila mě zpívat Po starých zámeckých schodech, Letěla dušička do nebíčka a Šafářův dvoreček. Když jsem měla prvního kluka, mohla vylítnout z kůže, pokud mě s ním viděla jinak než v cudném klopení očí a ta hrůza, když jsem přinesla cucflek :-).
A jsem si jistá, že aspoň jednou mi shůry pomohla v opravdu krizové chvíli. Za což jí, i za všechno ostatní, pokorně děkuju.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.