Přidat odpověď
Ahoj, pejsky z útulku mám rovnou dva.
Co je to za pejska, nějaké plemeno? To že je tak ustrašený a venčí se doma by odpovídalo tomu, že pochází z nějaké množírny, ikdyž těžko říct, lidi jsou ... lidi.
To že se v cizím prostředí cítí blbně, hlavně v noci je normální, musí si zvyknout a "naposlouchat" zvukovou kulisu Vašeho domova. Já bych se na pár nocí do toho obyváku nastěhovala, ulehčí mu to zvykání.
Zřejmě nebyl venčený venku, když budete několikrát denně na procházce, pěkně ho to unaví a noci brzo prospí.
Venčení doma - v 7mi měsících je ještě veliká šance že se to odnaučí, postupujte jako u štěňátka.
Hlavně to chce čas a trpělivost, jeho chování vychází z toho co měl dosud šanci poznat a to evidentně nebylo nic hezkýho :-( .
Ad krmení ... BARF (krmení syrovou stravou) je sice super, taky bych na něj ráda u našich psů přešla, ale je potřeba se tomu trochu věnovat. Že by to provozoval nějaký útulek a kladl to za úkol novým majitelům, s tím jsem se ještě nesetkala :-D . Máte ho z útulku nebo nějakého domácího depozita?
Každopádně pokud chceš přejít na granule, prostě mu je začni dávat, pokud by je zpočátku nechtěl tak je dobré je něčím navonět a navlhčit ( polévky, vývaru, příp. jen teplá voda - ale trochu - navlhčit, ne z toho udělat polévku).
Předchozí