| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Maminky dvojčat potřebují pomoc!

Ten článek je pěkný.Mluví mi z duše. Když jsme se dozvěděli, že čekáme dvojčátka, byl to pro mě šok.Manžel se stím srovnal brzo, celá rodina se na dvojčátka těšila a asi nikomu vůbec nedocházelo, co nás čeká. Upřímě řečeno, nedocházelo to ani mě. Jenom mě zarážela slova kamarádů: "Jo dvojčata?No to si užijete." Dneska už je našim dvojčátkům půl roku, ale nikdy nezapomenu na první tři měsíce, kdy se děti budily nejdéle po třech hodinách, na prdíky a křik, že se nudí.(Což mi zezačátku vůbec nenapadlo).Teď už je to lepší, chvilku se sami zabaví, ale po půl hodině se dožadují pozornosti.Tak si vlezu k nim do ohrádky a čtu jim z knížek. Ale o nějakém odpočinku přes den se moc mluvit nedá.Dětičky přes den skoro nespí a začínají lézt.Máme velké štěstí, naše děti jsou velice komunikativní a velice živé.
Když si vezmu ekonomickou stránku věci, tak to už je horší.Bohužel kojit jsem přestala asi ve dvou měsících.Nebylo prostě mlíčko.Jestli jsem byla moc unavená, a děti i špatně jedly.Při kojení pravidelně usínaly.To už je jedno.Takže jsme začali krmit Nutrillonem.Já nevím jakou zkušenost mají jiné maminky,ale mi dáme 3.500,- Kč měsíčně jenom za mléko.Teď jsme začali s příkrmy, tak už to bude snad lepší,ale i tak.Nemluvím o plenách, oblečení apod.Když jsem šla na sociálku, jestli nemáme nárok na nějaké přídavky, tak popředložení výše platu za dva roky dozadu, se mi víceméně vysmáli, že mám plat dost velký a že si přídavcích můžu nechat jenom zdát. V duchu si sním, o tom, že zvednou příspěvek v mateřství.Je to směšné, když životní minimum je kolem 5.000,- Korun a maminky mají 2.500,-Kč.Kdejaký feťák, alkoholik má léčení zadarmo.Když poslouchám diskuze o tom, že si nějaký bezodmovec ztěžuje, že ze sociální podpory se nedá žít, tak musí žebrat.Tak jsem se musela jenom smát.
Ale jsem ráda, že mám dvě miminka, jsou to krásné děti a doufám, že přes to všechno jim dám všechno co budou potřebovat.

PS: A manžel pomáhá, jak se dá!!! Mám bezva chlapa.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.